MENU

Hasi ultrahang

 
Szakorvos:
Dr. Matkovits Attila, Dr. Kónya Júlia Bejelentkezés: +36 20/373-33-43 – recepció
 

  Hasi- és kismedencei ultrahang

  Pajzsmirigy ultrahang

  Ízületi ultrahang

  Lágyrész ultrahang

  Carotis Duplex ultrahang

  Alsó végtagi ultrahang

  Here ultrahang

 

A hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat olyan fájdalommentes, káros sugárzással nem járó képalkotási eljárás, mely a máj, az epehólyag, a vesék és mellékvesék, a hasnyálmirigy, a hasi aorták és nyirokcsomók, a bélrendszer, a húgyhólyag és a női és férfi nemi szervek (méh, petefészek, prosztata) alapos, szisztematikus vizsgálatát teszi lehetővé. A hasi és kismedencei ultrahang során tehát a szeméremcsonttól a rekeszizomig minden belső szerv vizsgálat tárgya lesz.

Rendszerint a hasi fájdalmak okát keressük vele, de epe- és vesekövek, húgyúti kövek, a különböző szervek megnagyobbodása is kimutatható a segítségével, nem is szólva a daganatos betegségek májáttéteiről, a hasüregi folyadék- vagy gennygyülemekről, valamint az esetleges belső vérzésekről.

A hasi és kismedencei ultrahangot, mint diagnosztikai eszközt tehát több szakorvosunk is igénybe veheti, elrendelheti, és a segítségével felállított diagnózis nyomán kialakított kezelés számos súlyos betegséget megelőzhet. Nem szabad azonban megfeledkezni róla, hogy bizonyos esetekben akár a folyamatos stressz-terheltség is hasi, alhasi fájdalmakhoz vezethet.

 

Ultrahang áraink

Ultrahang vizsgálat
20 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS