MENU

Gyógytorna

Bejelentkezés: +36 20/373-33-43 – recepció

 

Az általunk szolgáltatott gyógytorna célja a munkavégzés alatti, ortopédiai szempontból helytelennek minősülő tartás okozta eltérések lehetőség szerinti kiküszöbölése, a helytelen tartás rögzülésének megakadályozása. Az ülő foglalkozást végzők gerince többnyire kényszertartásban van, aminek következtében az anatómiai gerincgörbületek megváltoznak. Ülve nagy nyomás nehezedik a porckorongokra, amelyek egy darabig tűrik ezt az állapotot, de a környező izmok feszülése fokozódik, növeli a gerinc terhelését, és egyéb tartásbeli problémákat is okoz. Ez a folyamatos izomfeszülés a későbbiekben izomcsomókat hozhat létre, mely egyre gyakrabban és huzamosabb ideig visszatérő fájdalmat eredményez.

A folyamatos ülő munka eredményeként a háton kívül a váll és nyak tájékán is izomfájdalmak alakulhatnak ki. Ezek az elváltozások és fájdalmak krónikus esetben akár az egyén mozgását is akadályozhatják, továbbá folyamatos ingerlékenységet és rosszkedvet idézhetnek elő. Az ülő foglalkozás következményeként kialakuló váll, háti, derék és csípőtájék fájdalmak, valamint a fentebb részletezett egyéb negatív hatások ellensúlyozására, csökkentésére, megszüntetésére a következő tornát dolgoztuk ki:

Gyógytornász vezetésével kimozgatják a nyak és vállízületet, lazíthatják a hátizmok görcseit, és az érintett izmok erősítése. E tornák megfelelő öltözetben különböző testhelyzetekben végezhetők. 

A tornák időtartama min 30 perc.

 

Rheumatológiai és mozgásszervi betegségek

 

Ortopédiai -mozgásszervi betegségek

 

Neurológiai betegségek

 

Állapotfelmérés: 

teljes test vizsgálata - megtekintés - tapintás - mozgásterjedelem mérés - izomerővizsgálat

 

Schroth terápia:

Személyre szabott, komplex, háromdimenziós kezelési eljárás, a gerincferdülés különböző formái, tartási rendellenességek elváltozásai korrigálhatóak.  Schroth módszer lényege, hogy a gerinc elváltozásai következtében kialakult deformításokat  passzív és aktív eszközökkel korrigálja.

 

Kinezio-tape:

izomfájdalomra, oedema csökkentésre, ízületi stabilitás fokozása (speciális-gyógyszermentes szalagok felhelyezése az adott mozgásszervi területre)

 

Prevenciós torna:

felkészítés a műtét utáni időszakra; porckorongsérv; protézis; izomerősítés; ízületi mozgásterjedelem növelés;

 

Műtét utáni helyreállítás / Rehabilitació:

izomerősítés, felkészítés a műtét utáni időszakra, porckorongsérv; protézis

 

Tartás javító torna

lúdtalp, hanyagtartás, ülő életmód

 

Gerinctorna

hátfájás, tarkófájdalom, derékfájdalom

 

Core stabilizációs tréning

törzs és hasizmok erősítése-izom fűző kialakítás