MENU

Ortopédiai vizsgálat

 
Dr. Vörös László, Dr. Cele Krisztián bejelentkezés: +36 20/373-33-43 – recepció
 

A görög orthopaedia szó eredeti jelentése csontgyógyászat. Az ortopédia tehát az orvostudomány ága, amely a mozgási szervrendszer biomechanikájával, statikájával és dinamikájával, a csont- és izomrendszer, a végtagok, a gerinc és a járulékos szervek alakjának és működésének megőrzésével, helyreállításával és fejlesztésével, hibás fejlődésével, sérüléseivel és rendszerbetegségeivel foglalkozó orvosi szakterület.

Ortopéd szakorvosunk a kezelések folyamán gyógyszeres, sebészi és fizikai módszereket alkalmaz.

Ortopédiai rendelésünkön a mozgásszervi betegségek, sportsérülések és lábelváltozások diagnosztikája (szakorvosi fizikális vizsgálat), kezelése és ortopédiai tanácsadás (rögzült tartászavarok korrekciója, sportsérülések terápiás javaslata, műtéti megoldás esetén szakmai konzultáció) történik, különös figyelmet fordítva a munkavégzéssel összefüggésben álló elváltozásokra.

 

Az ortopédiai betegségek háttere

A csont-és izomrendszer betegségei, gyulladásai és kopásai hosszan tartó fájdalmat és mozgáskorlátozottságot okozhatnak. A csontok, izmok és ízületek sérülései különböző mértékűek lehetnek: skálájuk az enyhe izomhúzódásoktól és kopásoktól az ízületi szalaghúzódásokon, ízületi ficamokon át egészen a csonttörésekig terjed.
Aktív (izom) és passzív (csont-és ízületrendszer) mozgásszerveink rendelkezhetnek veleszületett és szerzett betegségekkel is. A mechanikai behatások következtében bekövetkező izomszakadás, sérülés törést, ficam és hasonló alak – és funkcióváltozások és az egyéb normálistól eltérő működést eredményező ortopédiai elváltozásokat, betegségeket (kivéve természetesen például a reumatológiai eredetű, másfajta kezelést igénylő panaszokat és betegségeket) szakorvosunk gyógyszeres, sebészi és fizikai módszerekkel kezeli.

 

 

A leggyakoribb ortopédiai betegségek a következők:

  • Lúdtalp
  • Dongaláb
  • Meniszkusz sérülés
  • Scheuermann kór
  • Teniszkönyök
  • Csípőficam

Mozgásszervi betegség vagy panasz esetén kérjen időpontot még ma!

Ortopédia áraink

Ortopédia vizsgálat
20 000 Ft
IDŐPONTFOGLALÁS