MENU

Kardiológia, kardiológiai szűrővizsgálat

 

Kardiológia

Dr. Végh Ernő, Dr. Barna Orsolya Bejelentkezés: 0620/373-3343

Magyarországon – hasonlóan Európa többi országához - korunk vezető halálozási okai közé tartoznak a szív-és érrendszeri elváltozások okozta (kardiovaszkuláris) megbetegedések. Jó hír azonban, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal sok elváltozás idejében kiszűrhető, s így számos betegség megelőzhetővé válik.

Rendelőnkben a páciensekkel való részletes konzultációt követően kardiológiai szakvizsgálat történik. A tulajdonképpeni kardiológiai vizsgálat egyrészt szívultrahangból másrészt EKG készítéséből, vagy ha az Ön fizikai állapota ezt lehetővé teszi – terheléses EKG-ból áll. Az utóbbihoz sportnadrág és sportcipő viseletét javasoljuk.

*A 12 elvezetéses, nyugalmi EKG a szív elektromos vizsgálata a végtagi és a mellkasi elvezetések elektromos ingerülete alapján. A vizsgálat kiemelt fontosságú egyebek mellett a szívinfarktus és az életveszélyes szívritmuszavarok, valamint a heveny és idült szívbetegségek (szívbillentyű betegségek, koszorúér –elmeszesedés, szívritmuszavarok, etc.) diagnosztikájában. Egyszerűen kivitelezhető, gyors, s nem jár invaziv beavatkozással, azaz nincs egészségkárosító hatása és nem okoz semmilyen fájdalmat.

Az arteriográfiai vizsgálat képet ad az Ön érrendszerének, fő-és hajszálereinek valós, biológiai életkoráról.

A vizsgálat részei lehetnek még szükség szerint a következők:

  • szükséges laborvizsgálatok
  • fizikális vizsgálat
  • anamnézis (kórelőzmény) kérdőív
  • Echocardiographia /M-mód, 2D/
  • Echocardiographia color Doppler
  • Pulzoxymetria
  • Vérnyomás 24 órás gépi monitorizálása

Győri és budapesti rendelőnkben mód van akár komplett kardiológiai szűrés elvégzésére is.

A vizsgálatok fő célja, hogy kiváló, a szakmájukban elismert kardiológusaink hatékonyan és gyorsan, az Ön idejét kímélve felderítsék az esetleges eltéréseket, és jelezzék a szükségesnek ítélt további eljárásokat, megadják a szükséges életmód-változtatási javaslatokat.

Alapos kardiológiai szűrésre szükség lehet egy tervezett életmódváltást megelőzően akkor is, ha úgy érezzük, egészségesek vagyunk. Például ha mozgásszegény életmódunk miatt elhatározzuk, hogy ezen túl rendszeresen sportolni fogunk, nem árt megvizsgálni a szív-és érrendszerünket, hogy bírni fogja-e a rendszeres és intenzív terhelést.

 

 

Kardiológia áraink

Kardiológia vizsgálat
37 000 Ft
Holter vizsgálat kardiológus szakorvosi kiértékeléssel
17 000 Ft
ABPM vizsgálat kardiológus szakorvosi kiértékeléssel
16 000 Ft
Terheléses EKG kardiológus szakorvossal
20 000 Ft
ABPM vizsgálat kardiológus szakorvossal
15 000 Ft
Holter és ABPM vizsgálat kardiológus szakorvosi kiértékeléssel
25 000 Ft
Kontroll
22 000 Ft